Select Page

Persoanele de toate vârstele efectuează exerciții de culturism pentru creșterea puterii, sănătății și aspectului fizic pe care îl produc. Aceste exerciții de rezistență grea pun o mare cantitate de stres asupra corpului, care reacționează în diferite moduri la vârste diferite. Modificări ale corpului care afectează modul în care reacționează la culturism se produc după 20 de ani și după 50 de ani. Muschii și scheletele copiilor și adolescenților nu sunt pe deplin cultivate, așa că culturismul ar putea fi cel mai bine amânat până după vârsta de 20 de ani.
Intre 20 si 29 de ani: The Perfect Age to Get Big

Între 20 și 30 de ani, majoritatea oamenilor ajung la o dezvoltare totală, iar la 20 de ani, puteți începe in siguranță să ridicati greutăți mai grele. Acesta este timpul vieții care vă permite să ridicați cea mai mare greutate cu cel mai scurt timp de recuperare necesar. Profitați de acești ani pentru a vă mări masa musculară și veți fi mai puțin afectați în viitor de pierderea treptată a mușchiului care apare în mod natural cu îmbătrânirea. Perioada de recuperare a mușchilor pentru cei de 20 de ani după antrenament este de aproximativ două zile. La vârsta de 30 de ani, pot fi necesare patru zile de recuperare.
Intre 30 si 49 de ani: The Perfect Age to Stay Strong and Healthy
La vârsta de 30 de ani, puterea musculară și capacitatea de recuperare au scăzut datorită îmbătrânirii cu aproximativ 10% de la vârsta de 20 de ani și se diminuează cu o rată de aproximativ 1% pe an, Ulterior, se recomandă o reducere a greutatilor de 5% la fiecare 10 ani. Timpul de recuperare a mușchilor după ridicarea greutății va crește de la aproximativ patru zile la vârsta de 30 până la aproximativ șapte zile până la vârsta de 50 de ani. Încercarea de a forța corpul să efectueze așa cum a făcut în timpul anilor 20 va produce mai puțin câștig de mușchi și poate duce la răniri. Pentru a atinge cea mai mare creștere a masei și a forței în acest timp, acordați atenție schimbărilor organismului și ajustați antrenamentele după cum este necesar.
Peste 50 de ani: The Perfect Age to Benefit from Bodybuilding
Pe măsură ce varsta creste, masa musculară, osul și masa de țesut conjunctiv scade în mod natural, împreună cu producția de hormoni. Cercetarile arata ca culturismul contracareaza acest efect, chiar si la persoanele peste 90 de ani, potrivit Universitatii din New Mexico. După vârsta de 50 de ani, reducerea greutății și creșterea timpului de odihnă ar trebui să se facă pe baza nevoilor individuale. Culturistii profesionisti concureaza in anii ’60, ’70 si ’80, unii dupa ce au inceput in anii 50, 60 sau mai in varsta, stau puternici si aratau mult mai tineri decat varsta lor.